Empreses

CURSOS D’EINES TECNOLÒGIQUES APLICADES A LA CADENA DE VALOR AGROALIMENTÀRIA

Tracció animal moderna com a eina de futur

13 d’octubre

Hora: 10:00 – 11:30h

Lloc: La Mallola Santa Margarida de Montbui 

Xerrada a càrrec del Mosaic una explotació que aposta per la tracció animal com a gran eina de futur en la gestió dels cultius intensius i de petit format per tal d’evitar la dependència de l’agricultura vers la indústria i el combustibles fòssils. 


Aplicació de noves tecnologies de Geolocalització en la ramaderia

26 d’octubre 

Hora:  10:00 – 11:30h

Lloc:  Rubió

Xerrada divulgativa i demostrativa on es parlarà de les noves tecnologies de geolocalització en ramaderia i com aquestes tecnologies poden ser un aliat del ramader per fer la feina  més eficientment i incrementar la informació disponible dels animals. La xerrada demostrativa anirà a càrrec de Raquel Camps.


Demostració d’Eines Terrateck, noves solucions per a petites i mitjanes explotacions

15 de novembre  

Hora:  10:00 – 11:30h

Lloc: Copons

Assistirem a una demostració de les eines de Terrateck, un exemple d’eines dissenyades per donar solucions en horticultura, jardineria i paisatgisme adreçades per a petites i mitjanes explotacions. Aquestes eines estan dissenyades pensant en el respecte pel medi ambient i adaptades a les pràctiques de l’agricultura ecològica que no pot utilitzar productes químics de síntesi.


L’ús de noves tecnologies per a l’aprofitament d’aigua en agricultura i ramaderia

21 de novembre 

Hora: 10:00 – 11:30h

Lloc: Piera

Descobrirem el disseny Keyline, una tècnica per a maximitzar l'ús beneficiós dels recursos hídrics d'una àrea de terra. El principi d’aquest disseny  és que cada paisatge presenta particularitats climàtiques i topogràfiques diferents, per tant cada terreny ha d'aplicar aquest concepte de manera única i personalitzada per poder aprofitar el màxim els recursos hídrics.  La xerrada serà impartida per Manel Badia.


Gestionar les explotacions de manera eficient a través d’una APP

29 de novembre   

Hora: 10:00 – 11:30h

Lloc: Prats de Rei 

Agricolum és una aplicació pensada per agricultors i ramaders que fa més fàcil la gestió documental –gestió d’estoc i facturació, entre d’altres-  de les explotacions agràries. En aquesta píndola formativa ens explicaran la necessitat i els avantatges de la digitalització i com aquesta aplicació pot ajudar a fer-ho més fàcil. 


La bioconstrucció com a eina de desenvolupament rural

13 de desembre  

Hora: 10:00 – 11:30h

Lloc: Calaf

Aprofundirem sobre bioconstrucció, construccions realitzades amb materials de baix impacte ambiental, ecològics, reciclats, reciclables mitjançant processos senzills i de baix cost com, per exemple, materials d’origen vegetal i que no suposin cap toxicitat per a les persones i el medi ambient. La xerrada anirà a càrrec d’Arnau Bujons.


***Tindran prioritat les empreses del territori dels municipis vinculats al programa Treball, Talent i Tecnologia

Curs gratuït. Cal inscripció prèvia. 

crossmenu