octubre 17, 2022

El programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’ del Consell Comarcal proposa 3 formacions ocupacionals per despertar vocacions al sector agroalimentari

Les propostes, entre aquest octubre i l’abril de 2023, abordaran la digitalització del món agrari, la dinamització comercial agrària i la figura del peó agrari polivalent

El programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), impulsat pel Consell Comarcal de l'Anoia amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació de més d’una vintena de municipis del territori, proposa un programa de formació ocupacional per generar noves alternatives de futur a les persones interessades en la cadena de valor de l’alimentació a la comarca. La informació detallada de cada curs i la formalització d’inscripcions es poden trobar al web elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio.

La primera formació és El món agrari digital. Noves tecnologies en el sector agrari, una acció enfocada especialment als joves que vol potenciar el coneixement de noves alternatives de feina en la part primària de la cadena de valor i potenciar la seva motivació per treballar en el sector. Compta amb 15 places i té una durada de 35 hores, desenvolupant la part teòrica —en línia— entre el 24 i el 28 d’octubre i la pràctica —tallers presencials— entre els mesos de novembre i febrer de 2023.

La segona proposta serà Dinamitzador/a comercial agrícola, una formació sobre com potenciar la venda comercial en la cadena de valor alimentària, fent espacial èmfasi en els canals digitals i potenciant la introducció de noves línies de negoci alternatives com l’enoturisme, l’oleoturisme i l’ecoturisme. Constarà de 80 hores de temari, del 21 de novembre al 23 de desembre i també en línia, i 80 hores de pràctiques no laborals, presencials i durant el mes de gener. En aquest cas, s’hi ofereixen 15 places.
I la tercera formació serà Peó agrari polivalent, enfocada al desenvolupament de les
competències digitals, les habilitats necessàries i el coneixement bàsic per poder realitzar les funcions d’un peó agrari, incloent l’adquisició de les competències digitals i pràctiques amb les eines necessàries. S’hi ofereixen 12 places, es farà als mesos de març i abril de 2023 i constarà de 90 hores lectives i 80 hores de pràctiques no laborals.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte comarcal Treball, Talent i Tecnologia (TTT), impulsat des del Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport de la Diputació de Barcelona. Concretament, el programa TTT té l’objectiu de promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. I vol fer-ho mitjançant accions que facilitin l’avenç tecnològic i acompanyin la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

crossmenu